Meubelstoffering

 

Tel : 06-229 708 73 / info@nout-meubels.nl

Uw meubel opnieuw laten bekleden heeft vele voordelen. U kunt uw geliefde bank, fauteuil of eettafel stoelen geheel laten passen in uw interieur. Als u een ander interieur krijgt door b.v. een verhuizing en u van mening bent dat uw zitmeubel niet meer in uw interieur past, dan kunt u het aanpassen. We hebben een grote stalen collectie meubelstoffen van erkende stof leveranciers in ons bedrijf. Van budget stof tot duurzame klassieke mohair stoffen. U bent altijd van harte welkom voor advies of het uitzoeken van geschikte meubelstof! Ook het binnenwerk als het z'n tijd heeft gehad voorzien we van nieuwe veren en of polyether. U krijgt als het ware weer een nieuwe stoel.

Meubelstoffering

Het ambachtelijk repareren en restaureren van antieke meubelen zit al 3 generaties in de familie. U kunt bij J Nout-meubels terecht voor vakkundig advies en of vakmanschap. Met oude meubels dient zorgvuldig mee worden omgegaan. Het hout is vaak erg droog of uitgedroogt en zou daardoor sneller splijten of breken. Nadat voorzichtig de stoffering is verwijderd en het binnenwerk er uit is gehaald. Kan worden begonnen met het los tikken van de verbindingen. Hier zit bij antieke meubelen vaak al veel speling op, wel moet je voorzichtig wezen met eventuele roestige spijkers die als versteviging zijn gebruikt. Houten deuveltjes worden voorzichtig uitgeboord. Oude lijmresten worden met de beitel weg gestoken. Door de verbindingen weer stevig te lijmen worden er tussen de pen en gat vebindingen stukjes op maat gemaakte fineer gelijmd. Vervolgens wordt de gehele stoel/fauteuil/bankframe met houtlijm verlijmd en in de lijmtangen gezet. Het meubel kan na het drogen weer worden opgebouwd met nieuw binnewerk en stoffering.

Herbekleden meubels

In 2003 volgde ik een Meubelstoffeerders opleiding. De rede daarvan was omdat het soms nootzakelijk is om een meubel b.v. een fauteuil goed te kunnen repareren, de stoffeering geheel of gedeeltelijk verwijderd moet worden. Om bijvoorbeeld gammele antieke eetkamerstoelen goed te kunnen lijmen moet soms de stoffering geheel of gedeeltelijk worden verwijderd of los gemaakt. Soms is het niet meer mogelijk de oude stoffering er weer heel en netjes op terug te plaatsen De klant kan er dan voor kiezen om de stoel(en) van nieuwe stof en of nieuw binnenwerk te voorzien.

 

Antiek restauratie

 

Bel voor een afspraak! Tel : 06-22970873. Adres : Schoolstraat 1a, 6882NP Velp

© Copyright. All Rights Reserved.